Breng je basis e-mailbeveiliging op orde

2 mei 2024
3 minuten
Auteur: Anto te Lintelo

In de strijd tegen cybercriminaliteit is het van essentieel belang om ervoor te zorgen dat de emailbeveiliging op orde is. Hiervoor zijn enkele maatregelen die ervoor zorgen dat mailverkeer enkel van geverifieerde afzenders mag komen. Om dit te kunnen waarborgen wordt gebruik gemaakt van de onderstaande maatregelen.

Implementeer de volgende maatregelen en voldoe aan de e-mail ‘paspoortcontrole’

  • DKIM (DomainKeys Identified Mail) – verifieert de afzender en zorgt ervoor dat de inhoud van de e-mail onderweg niet aangepast wordt.
  • DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting & Conformance) – gebruikt DKIM en SPF om beleid te bepalen voor het omgaan met e-mails die niet geverifieerd konden worden.
  • SPF (Sender Policy Framework) – Controleert of inkomende e-mails afkomstig zijn van geautoriseerde servers.

Waarom zijn DKIM, DMARC en SPF essentieel voor uw bedrijf?

Bescherming tegen phishing en spoofing -aanvallen, waarbij aanvallers zich voordoen als vertrouwde klanten of leveranciers, kunnen ernstige schade toebrengen aan organisaties. DKIM, DMARC en SPF helpen dergelijke aanvallen te voorkomen door de identiteit van de afzender te verifiƫren en te zorgen dat de inhoud van de e-mail niet gewijzigd wordt.

Gebruikers moeten erop kunnen vertrouwen dat de communicatie die zij van bedrijven ontvangen en versturen legitiem is. Door deze e-mailauthenticatietechnologieƫn te implementeren, wordt vertrouwen opgebouwd bij uw klanten en leveranciers. E-mails die niet door de authenticatiechecks komen, kunnen als spam of geblokkeerd worden. Door deze maatregelen te implementeren wordt niet alleen de kans vergroot dat de e-mails afgeleverd worden maar tegelijkertijd wordt ook het risico van phishing verminderd.

Het implementeren van DKIM, DMARC en SPF is geen luxe, maar een noodzaak in de hedendaagse digitale landschap. Deze maatregelen bieden een robuuste bescherming tegen de meest voorkomende bedreigingen en zorgen voor een veilige en betrouwbare e-mailcommunicatie.

Hulp op afstand
053 7400 240
Een vraag stellen

"*" geeft vereiste velden aan

Juict
anto