De 5 meest gestelde vragen bij de overstap naar een nieuwe ICT-omgeving

25 januari 2024
6 minuten
Auteur: Mart Koppelman

Als ervaren dienstverlener op het gebied van ICT begrijpen we dat de overstap naar een nieuwe ICT-omgeving een cruciale stap is voor bedrijven. Het is een traject dat vaak vragen en zorgen met zich meebrengt. In deze update beantwoorden we de 5 meest gestelde vragen die we tegenkomen bij bedrijven die de overstap maken naar JUICT of een volledig nieuwe ICT-omgeving implementeren.

Hoe ziet de samenwerking eruit met JUICT als externe ICT-partner?

Samenwerken met JUICT als externe ICT-partner houdt in dat we nauw samenwerken en ons inzetten om ervoor te zorgen dat ICT naadloos aansluit bij de organisatie en haar doelen. Een kennismakingsgesprek en technische inventarisatie vormen het begin van onze aanpak, waarbij we het bestaande systeem in kaart brengen en mogelijkheden voor verbetering identificeren. JUICT begeleidt de overgang, implementeert veranderingen en verzorgt het beheer van de omgeving, inclusief monitoring en proactieve updates. Daarnaast houden we onze klanten regelmatig op de hoogte van de laatste technologische ontwikkelingen. We plannen periodieke afspraken, minstens één keer per (half) jaar, om de stand van zaken door te nemen en bij te praten.

Samen beginnen aan de ICT reis?

Blog formulier Basis

Heeft u vragen of opmerkingen? U kunt ons bereiken op kantoortijden via het telefoonnummer of laat een bericht achter in het onderstaande contactformulier.

Wat zijn de voordelen van overstappen naar een nieuwe ICT-omgeving?

Het overstappen naar een nieuwe ICT-omgeving brengt aanzienlijke voordelen met zich mee, zoals verbeterde efficiëntie van bedrijfsprocessen, bevordering van samenwerking tussen medewerkers en versterking van de algehele beveiliging van systemen. Een moderne ICT-omgeving maakt organisaties ook flexibeler om in te spelen op veranderende bedrijfsbehoeften in een snel evoluerende technologische wereld.

Wat zijn de kosten van een nieuwe ICT-omgeving en hoe kunnen we deze beheersen?

De kosten van een nieuwe ICT-omgeving variëren afhankelijk van factoren zoals de omvang van de organisatie en de gewenste functionaliteiten. Een gedetailleerd kostenoverzicht, bestaande uit maandelijkse en eenmalige componenten, wordt opgesteld. Tarieven per gebruiker zorgen ervoor dat de kosten meebewegen met de groei of daling van het aantal medewerkers. ‘Verborgen’ kosten, gerelateerd aan efficiëntie en productiviteit, kunnen op lange termijn aanzienlijke besparingen opleveren.

Hoelang duurt het om over te stappen naar een nieuwe ICT-omgeving?

De duur van de overgang is afhankelijk van de complexiteit van huidige systemen, de omvang van de organisatie en de eisen van het nieuwe systeem. Een gedetailleerd migratieplan wordt opgesteld om de overgang soepel te laten verlopen, waarbij 80% tot 90% van het werk in de voorbereidende fase plaatsvindt zonder hinder voor de organisatie.

Hoe zorgen we voor een soepele overgang voor medewerkers?

Een succesvolle overgang vereist betrokkenheid van medewerkers. Het implementeren van de nieuwe omgeving omvat het vertrouwd maken van medewerkers met nieuwe systemen en tools. Ondersteuning is beschikbaar tijdens het live gaan, met regelmatige feedbacksessies om aanpassingen te maken indien nodig.

Samengevat, de overgang naar een nieuwe ICT-omgeving is een uitdagende, maar belonende reis. Door deze vijf veelgestelde vragen te begrijpen, kunt u weloverwogen beslissingen nemen en uw organisatie voorbereiden op succes in het moderne digitale tijdperk. Wij staan klaar om u te ondersteunen en samen uit de startblokken te schieten🚀

Hulp op afstand
053 7400 240
Een vraag stellen

"*" geeft vereiste velden aan

Juict
anto