Geen back-up van jouw bedrijfsdata?

30 augustus 2021
6 minuten
Auteur: Mart Koppelman

Geen back-up van jouw bedrijfsdata? Dan loop je een onnodig hoog risico.

Pas wanneer je als ondernemer bestanden kwijt bent of wanneer de computer niet meer werkt, voel je het belang van een goede back-up. Zeker bij bedrijven of organisaties waarbij er data opgeslagen staat op centrale servers, computers en laptops waarbij het 100% voorkomen had kunnen worden. Het is een nachtmerrie wanneer je alles kwijt bent door brand, diefstal of hackers. Op een dergelijk moment wil je als organisatie zo snel mogelijk de schade beperken en verloren data snel willen herstellen.

Mocht je als ondernemer een keer willen sparren over het maken van een back-up van jouw bedrijfsdata? Laat het ons weten via het formulier hieronder. De update gaat verder onder het formulier.

Sparren over back-up?

Heeft u vragen of opmerkingen? U kunt ons bereiken op kantoortijden via het telefoonnummer of laat een bericht achter in het onderstaande contactformulier.

Wat is eigenlijk een back-up?

Voordat wij als JUICT jou vertellen hoe wij jou hierin kunnen voorzien met een juicte back-up, is het handig om duidelijk te maken wat er verstaan wordt onder een back-up.
Een back-up is een reservekopie van (alle) bedrijfsdata. Kort gezegd is het een kopie van de data wat op een andere locatie staat opgeslagen (in of buiten bedrijfspand). Het dient in ieder geval compleet los te staan van jouw digitale infrastructuur.

Met deze kopie zorg je ervoor dat op het moment van een calamiteit een kopie ergens is opgeslagen waarop je terug kan vallen. Hiermee zal het zo moeten zijn dat er zo min mogelijk data verloren gaat wanneer er iets mis gaat. Je wilt als ondernemer altijd een meest recente back-up van jouw data. Een belangrijk aspect bij het maken van back-ups is dat dit regelmatig wordt gedaan zodat er altijd een recente kopie aanwezig is.

Voor het maken van een back-up zijn er verschillende methoden. Het kiezen voor één van deze methoden is afhankelijk van hoe jouw digitale infrastructuur is ingericht en welke eisen je als ondernemer zelf stelt. Een methode zal dan altijd in overeenstemming een eindklant moeten worden bepaald.

Welke back-up methode heb je nodig als ondernemer?

Voor het bepalen van de zojuist genoemde back-up methode is het van belang om als bedrijf een aantal vragen te stellen. Als JUICT helpen wij natuurlijk bij het selecteren en kiezen van de methode die het beste aansluit bij jouw bedrijf.

  1. Wat wil je graag geback-upt hebben?
  2. Hoe vaak dient de back-up te draaien (1x per dag of meerdere keren per dag)?
  3. Zitten er nog eisen aan de opslaglocatie van de data (op bedrijfslocatie of elders)?
  4. Hoe snel moet de back-up teruggezet kunnen worden bij een calamiteit?

Met het beantwoorden van deze vragen ben je dicht bij de juiste oplossing. Als JUICT willen wij ondernemers helpen bij het maken een keuze. Het zou namelijk zonde zijn als er data verloren gaat. Zeker als je weet dat het vooraf voorkomen had kunnen worden.

Wij maken back-ups via vooraanstaande software zoals Ahsay en VEEAM. Deze back-ups worden door ons dagelijks gecontroleerd op juistheid. Het is immers een belangrijk onderdeel dat een bedrijfscontinuïteit kan verstoren.

Hulp op afstand
053 7400 240
Een vraag stellen

"*" geeft vereiste velden aan

Juict
anto