Microsoft breidt de Authenticator app uit met nummer matching

28 april 2023
4 minuten
Auteur: Anto te Lintelo

Microsoft heeft de multi-factorauthenticatieapp Microsoft Authenticator uitgebreid met nummer matching en meer context over de inlogpoging. De nieuwe functies zijn bedoeld om te voorkomen dat er per ongeluk goedkeuring wordt gegeven aan malafide inlogpogingen.

In de hedendaagse ICT-omgeving is het van cruciaal belang om uw accounts goed te beveiligen. Een van de meest effectieve manieren om dit te doen, is door middel van multifactor authenticatie (MFA). Met MFA wordt een extra beveiliging laag toegevoegd aan uw accounts, waardoor je naast een wachtwoord ook één of meerdere stappen moet goedkeuren om daadwerkelijk toegang te krijgen tot het account. Vanaf 8 mei 2023 biedt Microsoft nummerkoppeling aan om accounts nog beter te beveiligen.

Kunnen wij jou helpen met de nieuwe koppeling?

Blog formulier Basis

Heeft u vragen of opmerkingen? U kunt ons bereiken op kantoortijden via het telefoonnummer of laat een bericht achter in het onderstaande contactformulier.

Waarom de nieuwe Microsoft nummerkoppeling?

De rede dat Microsoft gekozen heeft om de huidige manier van verificatie aan te passen is omdat de verificatiestap een routinehandeling wordt. Dit is te vergelijken met het wegklikken van een foutmelding zonder te lezen wat de fout inhoudt. Hier spelen criminelen slim op in door notificaties te sturen naar de authenticator app in de hoop dat deze wordt goedgekeurd.

Om dit tegen te gaan gaat Microsoft een nieuwe functie lanceren genaamd nummerkoppeling. Middels deze functie wordt een nummer in het scherm weergegeven die vervolgens in de Microsoft Authenticator app ingevuld moet worden.

Hoe werkt de nummerkoppeling precies?

  • Door in te loggen op één van de Microsoft diensten wordt een code weergegeven;
  • Deze code moet in de Microsoft Authenticator app ingevuld worden, hierdoor wordt de inlogpoging bevestigd;
  • Nadat de inlogpoging is bevestigd kunnen de Microsoft diensten weer in gebruik worden genomen.
Hulp op afstand
053 7400 240
Een vraag stellen

"*" geeft vereiste velden aan

Juict
anto