Veilig en productief: essentiële IT-tips voor moderne werkomgevingen

4 april 2024
5 minuten
Auteur: Mart Koppelman

In een tijdperk waarin technologie ons dagelijks leven en werk beïnvloedt, is het waarborgen van veiligheid en productiviteit cruciaal. In deze update vertellen wij over 6 essentiële IT-tips die van toepassing zijn voor moderne werkomgevingen.

De 6 essentiële IT-tips

  • Gebruik een sterk wachtwoord in combinatie met MFA – Het gebruik van een veilig wachtwoord lijkt vanzelfsprekend, maar toch kiezen veel mensen voor wachtwoorden met simpele woorden. Een wachtwoord met verschillende kleine en grote letters, cijfers en leestekens maakt het sterk, uniek en moeilijk te kraken. Naast een sterk wachtwoord is Multi-Factor Authenticatie (MFA) ook van groot belang. Dit voegt een extra verificatiestap toe aan het inlogproces door middel van een notificatie op de telefoon.
  • Bescherming – Hoewel een sterk wachtwoord al veel bescherming biedt, zijn er meer aspecten om te beschermen, zoals tegen virussen of het verlies/versleuteling van data. Het hebben van goede antivirus en back-up software is essentieel voor de bescherming van een werkplek en het bedrijf. Dit hoeft een bedrijf niet noodzakelijk zelf te beheren of uit te voeren; een IT-dienstverlener kan hierbij uitstekend ondersteunen, maar het is wel belangrijk om te weten dat dit gebeurt.
  • Controle behouden – De meeste incidenten gebeuren bij de zwakste schakel, vaak ben je dit zelf. Bewustzijn bij het inloggen en het achterlaten van gegevens op onbekende plaatsen is dan ook cruciaal. Door hiervan bewust te zijn, behoud je controle over je eigen inloggegevens en kunnen anderen hier geen kwaad mee doen.
  • Flexibel werken – Tegenwoordig vinden mensen het prettig om af en toe thuis te werken. Om dit te faciliteren moet de IT-omgeving van een bedrijf hierop zijn ingericht. Het niet kunnen beschikken over je bestanden tijdens het thuiswerken is contraproductief. Gelukkig zijn er de laatste jaren aanzienlijke verbeteringen op dit gebied geweest. Met tools zoals Teams voor bellen en online vergaderen of OneDrive voor het synchroniseren van bestanden, blijven je bestanden altijd veilig, waar je ook bent.

Sparren over deze essentiële tips?

Blog formulier Basis

Heeft u vragen of opmerkingen? U kunt ons bereiken op kantoortijden via het telefoonnummer of laat een bericht achter in het onderstaande contactformulier.

  • Samenwerken – Samenwerken binnen een bedrijf is essentieel om het bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Fatsoenlijk kunnen samenwerken aan documenten is hierbij van groot belang. Met de huidige functionaliteiten van Office is het verleden tijd dat een collega per ongeluk je werk overschrijft. Tegenwoordig kun je samenwerken aan documenten die met elkaar zijn gedeeld, of je nu naast elkaar zit of aan de andere kant van de wereld bent.
  • Medewerkers ontzorgen – Uiteindelijk moeten medewerkers en collega’s een goede werkplek hebben zonder problemen. Dit kun je zelf doen en er een dagtaak aan hebben, of je laat het over aan een professional die hier dagelijks mee bezig is en er verstand van heeft. Een IT-dienstverlener kan niet alleen de medewerkers ontzorgen, maar het hele bedrijf. Hierdoor kan er gefocust worden op wat echt belangrijk is voor het bedrijf.

  • In een wereld die steeds digitaler wordt, zijn veiligheid, productiviteit en samenwerking essentieel. Investeer in een solide IT-infrastructuur en laat medewerkers werken in een zorgeloze werkomgeving.

Hulp op afstand
053 7400 240
Een vraag stellen

"*" geeft vereiste velden aan

Juict
anto