Uw nieuwe ICT assistent komt eraan: Microsoft Copilot

19 oktober 2023
5 minuten
Auteur: Mart Koppelman

Niemand ontkomt meer aan de term ‘kunstmatige intelligentie (AI)’. AI heeft een enorme vooruitgang geboekt en is steeds meer geïntegreerd in ons dagelijks leven. Toch voor velen van ons nog ontastbaar. Daar komt verandering in! Microsoft heeft altijd voorop gelopen in het leveren van technologische oplossingen die bedrijven helpen efficiënter te werken. Eén van de nieuwste innovaties is Microsoft Copilot, een tool die is ontworpen om mensen te ondersteunen bij hun dagelijkse werkzaamheden en zal ingebouwd worden binnen Windows 11.

Wat is Microsoft Copilot?

Microsoft Copilot is een geavanceerde tool die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie (AI) om mensen te helpen bij hun dagelijkse taken. Het is te gebruiken als zijbalk in Windows 11 die je kunt activeren via de taakbalk. Microsoft Copilot is meer dan een gewone assistent. Het is een innovatief AI-platform dat je helpt met uitdagingen, schrijven/samenvatten van teksten, openen van applicaties en bijvoorbeeld het maken van een presentatie op je Windows-apparaten. Het overtreft de traditionele digitale assistenten die we kennen zoals ChatGPT. Microsoft Copilot begrijpt en voorspelt wat je wilt doen, in plaats van alleen opdrachten te volgen. Microsoft Copilot is als een virtuele assistent die machine learning en data-analyse gebruikt om je door verschillende computertaken te leiden.

Maak het voor jezelf makkelijk en maak kennis met Copilot

Blog formulier Basis

Heeft u vragen of opmerkingen? U kunt ons bereiken op kantoortijden via het telefoonnummer of laat een bericht achter in het onderstaande contactformulier.

Hoe werkt het?

Je kunt Microsoft Copilot makkelijk en snel oproepen via de knop in het midden van je taakbalk. De zijbalk van Microsoft Copilot blijft altijd zichtbaar in al je apps, programma’s en vensters, zodat je altijd een persoonlijke assistent bij de hand hebt. Het helpt je acties uit te voeren, je instellingen te wijzigen en moeiteloos verbinding te maken met je favoriete apps. Je kunt niet alleen kopiëren en plakken, maar ook Microsoft Copilot vragen om je tekst te verbeteren, samen te vatten of te verduidelijken. Je kunt Microsoft Copilot allerlei vragen stellen, van simpel tot ingewikkeld.

  • Vraag – hoe kan ik de regelafstand in Word aanpassen?
  • Output – om de regelafstand in Word aan te passen, kun je de volgende stappen volgen: selecteer de tekst waarvan je de regelafstand wilt veranderen. Als je de hele document wilt aanpassen, druk dan op Ctrl + A om alles te selecteren. Of ga naar Start > Regelafstand en alinea-afstand en kies een optie in het menu. Je kunt ook Regelafstandsopties selecteren om de regelafstand, de afstand voor en na alinea’s en andere instellingen aan te passen.

Wat betekent dit voor uw bedrijf?

Het gebruik van Microsoft Copilot kan leiden tot aanzienlijke efficiëntieverbeteringen binnen uw bedrijf. Door routinetaken te automatiseren, kunnen uw medewerkers zich concentreren op andere zaken. Bovendien kan het ook gewoon heel gemakkelijk ondersteunen bij veel voorkomende zaken. Het is toch ook gewoon makkelijk om ergens snel een vraag te stellen? Conclusie: Microsoft Copilot is een krachtige nieuwe tool die uw bedrijf kan ondersteunen. Door gebruik te maken van AI en machine learning, kan het uw medewerkers helpen efficiënter te werken en betere resultaten te behalen.

Hulp op afstand
053 7400 240
Een vraag stellen

"*" geeft vereiste velden aan

Juict
anto