AutoCAD en Revit in de cloud? Bij JUICT is het mogelijk!

10 augustus 2023
5 minuten
Auteur: Anto te Lintelo

In de hedendaagse ICT-infrastructuur van bedrijven is de cloud niet meer weg te denken. Van bestandsopslag, werkplekken tot complete softwarepakketten, alles is via diverse cloudoplossingen af te nemen. Een grote uitzondering op deze ontwikkeling was het draaien van grafisch intensieve applicaties in de cloud zoals Autocad, Revit of SolidWorks. Deze applicaties waren voorheen zeer lastig te gebruiken in een cloud werkplek omdat de vroegere cloud infrastructuur moeite had om aan de grafische eisen van de applicaties te voldoen, waardoor de gebruikerservaring slecht was bij het gebruik van dergelijke CAD-applicaties.

 

Azure Virtual Desktop biedt de uitkomst

Met de opkomst van Azure Virtual Desktop, voorheen bekend als Windows Virtual Desktop, is deze uitdaging overwonnen. Azure Virtual Desktop is een cloud gebaseerde dienst van Microsoft waarmee gebruikers toegang krijgen tot Windows-desktops vanaf diverse apparaten. Hierdoor kunnen gebruikers altijd en overal werken op een schaalbare, beveiligde en flexibele ICT-omgeving. Door het toevoegen van een grafische kaart aan de machine hebben gebruikers toegang tot zeer krachtige grafische machines die gemaakt zijn voor het draaien van CAD-software zoals Autocad, Revit of SolidWorks.

Interesse in een live demo?

Blog formulier Basis

Heeft u vragen of opmerkingen? U kunt ons bereiken op kantoortijden via het telefoonnummer of laat een bericht achter in het onderstaande contactformulier.

Voordelen van Azure Virtual Desktop voor CAD-applicaties

  • Zeer schaalbaar en prestatiegericht – Onbetwist één van de grootste voordelen van Azure Virtual Desktop zijn de ongeëvenaarde prestaties en de schaalbaarheid van de dienst. CAD-applicaties staan bekend om de benodigde reken- en grafische eisen. Met behulp van Azure Virtual Desktop kunnen gebruikers eenvoudig toegang krijgen tot de vereiste reken- en grafische kracht om optimaal te kunnen werken.
  • Kosten efficiëntie – Waar voorheen dure werkstations aangeschaft dienden te worden is het met Azure Virtual Desktop mogelijk om op ieder mogelijk apparaat gebruik te maken van de hedendaagse CAD-applicaties. Hierdoor zijn hoge éénmalige hardware kosten verleden tijd.
  • Beveiliging – Het laatste waar een bedrijf mee te maken wil hebben is het verlies van bedrijfsdata. Met de geavanceerde beveiligingsopties binnen Azure worden gegevens centraal opgeslagen en wordt het risico op dataverlies of diefstal geminimaliseerd. Enkele voorbeelden van deze maatregelen zijn; versleuteling van dataoverdracht, threat intelligence en Azure firewall.

In een tijd waar efficiëntie, flexibiliteit en prestaties van essentieel belang zijn biedt Azure Virtual Desktop een geavanceerde en vooruitstrevende oplossing voor het draaien van CAD-applicaties. Dankzij de schaalbaarheid en flexibiliteit die Azure Virtual Desktop organisaties biedt is het de perfecte keuze voor een geoptimaliseerde CAD-ervaring.

Hulp op afstand
053 7400 240
Een vraag stellen

"*" geeft vereiste velden aan

Juict
anto