Wat is Microsoft Azure?

Wat zijn de voordelen van Microsoft Azure?

Microsoft Azure

Microsoft Azure is het Public cloud computing-platform van Microsoft dat mogelijkheden biedt voor bedrijven van elke type en omvang. Met Microsoft Azure kan er geprofiteerd worden van de nieuwste technologieën, flexibiliteit en schaalbaarheid, terwijl bedrijven tegelijkertijd haar IT-kosten verlagen. Of bedrijven nu in een start-up fase begeven, een MKB-bedrijf of een grote onderneming zijn, Microsoft Azure biedt talloze oplossingen die bedrijven naar nieuwe hoogten kan tillen. 

Het platform stelt bedrijven in staat om te transformeren of de digitale transformatie te versnellen. Met het Azure platform kunnen er snel en eenvoudig complexe services en applicaties worden gebouwd, geïmplementeerd en onderhouden. Het doel hiervan is om bedrijven hiermee in staat te stellen om bedrijfsprocessen te optimaliseren of te vereenvoudigen. Daarbij is het ook niets voor niets dat meer dan twee derde van de grootste 500 bedrijven in de wereld inmiddels op het Microsoft Azure platform vertrouwt.

Hiervoor moet je bij de ICT specialisten van Juict zijn

  • Managed Services
  • Microsoft Office 365
  • Cloud Services
  • Netwerkinstallaties
  • Consultancy en projectmanagement
  • Hardware en software
  • Cybersecurity

Toepassingen van Microsoft Azure

Het is niet te bedenken wat het Microsoft Azure platform niet voor een organisatie zou kunnen betekenen. De toepassingen zijn namelijk eindeloos en biedt organisaties de mogelijkheid voor het bouwen, implementeren en beheren van diverse soorten services en toepassingen. Onderstaand staan enkele van deze toepassingen beschreven. 

  • Virtuele machines: Azure biedt een infrastructuur voor het maken en beheren van virtuele machines (VM’s). Dit stelt een organisatie in staat om haar servers in de Public Cloud te plaatsen zodat werkomgevingen en applicaties altijd en overal optimaal gebruikt kunnen worden.
  • Gegevensopslag: Azure biedt diverse typen opslag (bestanden, databases etc.) aan waar gebruik van gemaakt kan worden door organisaties om haar data op te slaan en slimme toepassingen er op los te laten. Een voordeel van het Azure platform hierin is dat er diverse diensten op het platform zelf worden aangeboden die naadloos kunnen aansluiten op de opslag dienst. Dit allemaal met uiteraard een extreem hoge beschikbaarheid!

Indititeit & beveiliging: Azure biedt krachtige identiteit en beveiliging toepassingen om organisaties te helpen bij het beschermen van hun gegevens en het beheren van toegangscontroles. Waar voorheen vaak een traditionele server werd ingezet voor deze rol bestaan er op het platform diensten waar het volledige beheer uit handen wordt genomen met hetzelfde resultaat.

Vanwege de hoeveelheid toepassingen om het platform is het niet mogelijk om alles toe te lichten op deze pagina. Is uw organisatie oriënterend hoe het Azure platform voor uw organisatie wat kan betekenen? Wij helpen organisaties hier graag mee verder.

Met onze Gratis Check op Locatie ontvang je een rapport met advies over de huidige situatie.

Wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op.

Voordelen van Microsoft Azure

Microsoft Azure biedt verschillende voordelen voor organisaties die huidig al gebruik maken van cloud computing of die dit in de toekomst willen gaan doen. Het platform biedt schaalbaarheid, waardoor organisaties snel kunnen opschalen of afschalen op basis van de behoefte. Een hoge beschikbaarheid wordt daarbij gegarandeerd door het betrouwbare netwerk van datacenters over de hele wereld. Azure ondersteunt een breed scala aan programmeertalen, besturingssystemen en tools, waardoor er flexibiliteit bestaat bij het bouwen en implementeren van applicaties. Bovendien biedt Azure geavanceerde beveiligings- en nalevingsmogelijkheden om gegevens te beschermen en te voldoen aan regelgeving. Tot slot biedt Azure een uitgebreid ecosysteem van services en integraties, waardoor organisaties snel innovatieve oplossingen kunnen ontwikkelen en implementeren.

”Juict heeft ons uitstekend geholpen met de ict van ons bedrijf. Het proces verliep zeer gestroomlijnd, er was sprake van goede communicatie en snelle actie”

— Stefano Golia, Team Nijhuis | Bekijk de case

Hulp op afstand
053 7400 240
Een vraag stellen

"*" geeft vereiste velden aan

Juict
mart