Serverbeheer

Op zoek naar een Serverbeheerder? Wij helpen je verder!

Tijd winnen en volledig ontzorgd worden? Werk samen met enthousiaste ICT specialisten voor serverbeheer

Serverbeheer is een belangrijk aspect voor een ICT-omgeving om het optimaal te kunnen laten draaien ten behoeve van de bedrijfsvoering. Het omvat het beheren, onderhouden en optimaliseren van de server infrastructuur van een organisatie. Een goed geïmplementeerd serverbeheerbeleid zorgt voor een betrouwbare en veilige werking van bedrijfsnetwerken en -systemen. Voor elke organisatie is het uiteraard belangrijk dat de ICT vlekkeloos draait maar dat vergt wel enige tijdsinspanning. JUICT begrijpt dit als geen ander en neemt voor organisaties de (server)beheer zorgen uit handen.

Hiervoor moet je bij de ICT specialisten van Juict zijn

 • Managed Services
 • Microsoft Office 365
 • Cloud Services
 • Netwerkinstallaties
 • Consultancy en projectmanagement
 • Hardware en software
 • Cybersecurity

JUICT neemt het systeembeheer uit handen

Om het serverbeheer voor een organisatie uit handen te nemen dienen er een aantal stappen ondernomen te worden. Dit omvat het bepalen van de beheerbehoeften van een organisatie, zoals het aantal servers die beheert dienen te worden, het in kaart brengen van de configuraties/applicaties en de besturingssystemen. Ook wordt er gekeken naar de nabije toekomst wat er dient te gebeuren met de server infrastructuur. Het is belangrijk om daarbij rekening te houden met factoren zoals schaalbaarheid, beveiliging en beschikbaarheid bij het plannen van servers. Uiteraard neemt JUICT hierin de leiding om de organisatie goed te adviseren voor het serverbeheerbeleid. 

Wanneer het beleid volledig staat zal er worden overgegaan naar de implementatie. Globaal zal dit er als volgt uitzien: 

 • Uitrol beheersoftware om server(s) remote over te kunnen nemen en monitoren;
 • Uitrol back-up software om Cloud back-ups te maken van server(s);
 • Controle van serverconfiguratie en applicaties;
 • Controle van updatebeleid (besturingssysteem en applicaties);
 • Control van back-up data. 

Met onze Gratis Check op Locatie ontvang je een rapport met advies over de huidige situatie.

Wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op.

Waarom kiezen voor JUICT als serverbeheerder?

Een cruciaal aspect van serverbeheer is het onderhouden en monitoren van servers om optimale prestaties en beschikbaarheid te waarborgen. Dit omvat regelmatige systeemupdates, patchbeheer, back-up- en herstelprocedures, en het monitoren van serverprestaties en netwerkactiviteit. JUICT neemt dit volledig uit handen voor haar klanten en allemaal naar volle tevredenheid. Op een directe en persoonlijke wijze nemen wij organisaties aan de hand om dit goed op orde te hebben.

Systeemupdates en patchbeheer zijn belangrijk om de beveiliging van servers te waarborgen en kwetsbaarheden te verhelpen. Door servers up-to-date te houden met de nieuwste beveiligingspatches en updates, kunnen potentiële beveiligingsrisico’s worden geminimaliseerd. Verder is het uitvoeren van regelmatige back-ups van servergegevens het belangrijkste aspect om gegevensverlies te voorkomen in geval van een storing of onvoorziene gebeurtenis. Back-up- en herstelprocedures moeten worden geïmplementeerd en regelmatig worden getest om ervoor te zorgen dat gegevens effectief kunnen worden hersteld.

Als laatst is het monitoren van serverprestaties en netwerkactiviteit belangrijk om beheerders van JUICT in staat om eventuele problemen of prestatieproblemen snel te identificeren en aan te pakken. Door gebruik te maken van monitoringtools kunnen serverbeheerders de serverprestaties bijhouden, bronnen zoals CPU-gebruik en geheugen in de gaten houden, en waarschuwingen instellen voor kritieke gebeurtenissen.

Conclusie: serverbeheer is een cruciaal onderdeel van een goed functionerende IT-infrastructuur. Door servers op de juiste manier te plannen, implementeren, onderhouden en monitoren, kunnen bedrijven een betrouwbare en veilige omgeving creëren voor hun netwerken en systemen. Het zorgvuldig beheren van servers helpt bij het minimaliseren van uitvaltijd, verbetert de prestaties en zorgt voor gegevensbescherming. Met een effectief serverbeheer kunnen organisaties zich richten op hun kernactiviteiten, wetende dat hun IT-infrastructuur betrouwbaar en goed ondersteund is. Dit allemaal doen wij als JUICT graag voor uw organisatie!

”Juict heeft ons uitstekend geholpen met de ict van ons bedrijf. Het proces verliep zeer gestroomlijnd, er was sprake van goede communicatie en snelle actie”

— Stefano Golia, Team Nijhuis | Bekijk de case

Hulp op afstand
053 7400 240
Een vraag stellen

"*" geeft vereiste velden aan

Juict
mart